Conform legii, New Residence Drumul Coperativei nu poate avea mai mult de 2 etaje

Pentru ca am primit un mesaj ce pare ca vine de la New Residence care au anuntat pe reddit si intr-un comentariu pe blog, ca proiectul ar fi legal si  ca se contruieste:

in termenele si conditiile legale pentru obtinerea re-autorizarii necesare.

De asemenea confirmam ca proiectul New Residence Drumul Taberei se incadreaza in limitele de inaltime maxima permise de PUD si PUZ existente la nivelul unitatii administrativ teritoriale si nu aduce o atingere parametrilor legali privind CUT si POT.

ne-am adresat atat unui urbanist, cat si unui avocat pentru a primi raspunsuri clare. Iata raspunsurile cu privire la inaltimea autorizata (imaginile ne apartin):

Intrebare 1. Ce reguli din PUG (Plan Urbanistic General), PUZ (Plan Urbanistic Zonal) sau PUD (Plan Urbanistic de Detaliu) exista disponibile public pt zona Drumul Cooperativei (mai specific cu privire la nr. 24, intersectia Drumul Cooperativei/Arefului)?

Raspuns 1:
Planul urbanistic general al Bucureştiului poate fi consultat aici :
http://pmb.ro/servicii/urbanism/pug/docs/planul_UTR.pdf
Observăm că în zona Arefului/Culturii/Drumul Cooperativei este marcată Unitatea Teritorială de Referinţă « L1e », adică « locuinţe individuale pe loturi subdimensionate cu / sau fără reţele edilitare. »

puz-drumul-cooperativei-new-residence
Regulile aplicabile acestei UTR L1e se găsesc în Regulamentul Local de Urbanism :
http://pmb.ro/servicii/urbanism/pug/regulament_local.php

inaltime maxima l2e drumul cooperativei
Nu există PUZ pentru zona studiată : Sectorul 5 nu are PUZ şi nu a fost aprobată nicio Hotărâre de Consiliu General al Municipiului Bucureşti pe acest subiect – verificaţi hotărârile CGMB aici : http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/acte_int/index.html

PUD-urile de la Sectorul 5 nu sunt disponibile public, va trebui sa verificati la Primaria sectorului 5.

Intrebare 2: Care sunt limitele de inaltime maxima permise de PUD si PUZ existente la nivelul unitatii administrativ teritoriale pt aceasta zona?

Raspuns 2:
Regulile aplicabile L1e sunt in Regulamentul Local de Urbanism : http://pmb.ro/servicii/urbanism/pug/regulament_local.php si sunt de maxim P+2.

Un eventual PUD nu poate depăşi înălţimea maximă de 10 m la cornişă. Este interzisă prin Legea nr. 350/2001 a urbanismului să se deroge prin PUD de la înălţimea maximă stabilită prin planul urbanistic general.

inaltime maxima zona de loculit l - Bucuresti - drumul cooperativei

inaltime maxima 10m new residence drumul cooperativei

Acestea sunt raspunsurile primite de autorii acestui blog de la un avocat si urbanist consultati in data de 28 si 29.09.2016. Vedeti paginile de mai jos pentru celelalte raspunsurile complete: