New Residence Drumul Taberei ar trebui sa aibă 341 de locuri de parcare în incinta

5. Cate locuri de parcare trebuie facute in complexul New Residence Drumul Cooperativei daca ne uitam la site-ul lor public si informatiile de pe Facebook si Youtube?

Raspuns 5. Din informatiile publice indicate de dvs., ar fi necesare cel putin 341 locuri de parcare în incintă.

Din site-ul indicat de dvs. rezultă că există 284 apartamente. Pentru fiecare apartament cu suprafaţa sub 100 mp trebuie 1 loc de parcare în incintă, pentru fiecare apartament cu suprafaţa de peste 100 mp trebuie 2 locuri de parcare în incintă. Dacă presupunem că toate apartamentele au o suprafaţa sub 100 mp rezultă un număr minim de locuri de parcare în incintă (pe parcelă) de 284 de locuri de parcare la care se adaugă 20 % pentru garare vizitatori, adică un minim de 341 locuri de parcare.

Tot din site rezultă că sunt 14 spaţii comerciale. Necesarul locurilor de parcare este de 1 loc de parcare pentru fiecare 20mp la care se adaugă 20 % pentru vizitatori. Acestea nu le-am luat in calcul in raspunsul de mai sus.

Numărul minim de locuri de parcare este stabilit prin Hotărârea CGMB nr. 66/2006 – vezi textul aici : http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/acte_int/afisint.php?f=16937

Acestea sunt raspunsurile primite de autorii acestui blog de la un avocat si urbanist consultati in data de 28 si 29.09.2016. Vedeti paginile de mai jos pentru celelalte raspunsurile complete: